torstai 21. lokakuuta 2010

Marja-Leena Tiainen Ranualle 16.11!

Ranuan nuorten tämän syksyn ensimmäinen kirjailijavieras on Alex- sarjan kirjoittaja Marja-Leena Tiainen.  Tänään sain käteeni hänen uusimman kirjansa Päin mäntyä, josta tulee pian maistiaisia.  Sitä ennen voit tutustua kirjailijaan alla olevassa esittelyssä. 

Syntynyt: 1951
Asuinpaikka: Liperin Viinijärvi
Koulutus: merkonomi
Perhe: aviomies Erkki, aikuiset pojat Tero ja Ville sekä Vilho-kissa
Harrastukset: sauvakävely, lohenkalastus, mato-onginta, marjastaminen, elokuvat, matkustelu
Lapsuuden suosikkikirjat: Anni Swanin romaanit, Aapelin Vinski-kirjat, Rauha S. Virtasen Selja Kirjat, Tarzanit ja muut poikien seikkailukirjat
Kirjailijanura: Marja-Leena innostui kirjoittamisesta 10-vuotiaana. Murrosikäisenä hän alkoi lähetellä tekstejään Savon Sanomien nuorten palstalle. Opiskelujen myötä kirjoittaminen jäi, mutta 80- luvulla hän innostui siitä uudestaan. Tällöin Marja-Leena liittyi kirjailijayhdistys Ukriin, meni kirjoituskurssille ja osti paperia sekä kirjoituskoneen.
Ensimmäisen kirjansa, joka oli nimeltään Pullopoika, Marja-Leena julkaisi vuonna 1987. Sen jälkeen on ilmestynyt useita romaaneja lapsille, nuorille ja muutama myös aikuisille. Kirjojen aiheina ovat muun muassa ihmissuhteet, ihastuminen, kuolema ja maaseutunuorten elämä.
Nykyään Marja-Leena on päätoiminen kirjailija, joka kirjoittaa kotonaan maaseudulla. Ennen kirjoittamista edeltää usein parhaimmillaan vuosia kestä aineistokeruuvaihe, ja tutustumiskäynnit, haastattelut sekä nettisivujen selaamiset ovat olennainen osa kirjoitusprosessia. Ensimmäinen versio romaanista syntyy 2-3 kuukaudessa, mutta kirja on kirjoitettava ainakin kolmesti ennen kuin se on valmis!

lähde: http://www.nuorisokirjailijat.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti